НОВИНИ

Джо Байдън с обръщение от Овалния кабинет

Доналд Тръмп с първо интервю след опита за покушение

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:13, 15.07.2024
Чете се за: 02:27 мин.
По света
Слушай новината

Политическите страсти трябва да се охладят - за това прикани американският президент Джо Байдън по време на свое обръщение към страната. Не можем да позволим насилието да се превърне в норма. Политическото говорене стана твърде разпалено - трябва да охладим страстите.

Снимки: БТА

Заедно можем да го направим, каза Байдън от Овалния кабинет. Това е третият случай, в който той използва кабинета, за да коментира въпроси от голямо значение за американците, откакто през 2021 г. пое властта, коментират медии.

"Уважаеми сънародници, искам да поговоря с вас за нуждата от охлаждане на политическите страсти и да напомня, че можем да не сме съгласни един с друг, но но сме врагове. Ние сме съседи. Ние сме приятели, колеги, граждани. Но най-важното - ние сме сънародници и трябва да бъдем заедно. Помислете какво прави Америка толкова специална. Тук, в Америка, с всички се отнасяме с достойнство и уважение, омразата не трябва да има място. Трябва да излезем от собствените си затворени общества или ще чуваме само онези, с които сме съгласни, дезинформацията ни залива, а чужди актьори разпалват разделението помежду ни, за да постигнат резултат, който е в техен интерес, а не в наш. Нищо не е по-важно от това да бъдем заедно сега. Можем да го направим", каза Джо Байдън, президент на САЩ.

Междувременно Доналд Тръмп пристигна в Милуоки, където след броени часове започва националната конвенция на републиканците. На нея той трябва официално да бъде номиниран за кандидат на партията за Белия дом. Тръмп даде първото си интервю след опита за покушение и каза, че е пренаписал изцяло речта си - акцент в нея е единството, а не критиките към Джо Байдън.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарите във Варна и областта все още не са потушени
Пожарите във Варна и областта все още не са потушени
Пет мощни изригвания на Слънцето регистрираха специалисти
Пет мощни изригвания на Слънцето регистрираха специалисти