НОВИНИ

Испания или Англия има по-голям шанс на финала на Евро 2024?

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:30, 14.07.2024
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

Тази вечер ще стане ясен европейският шампион по футбол. Специалната програма на БНТ започва веднага след новините.

Испания и Англия ще се изправят в големия финал на Евро 2024, за да определят кой ще е носителят на титлата на Европа през идните 4 години! Мачът, който цяла Европа очаква с огромно нетърпение, е тази вечер от 22.00 часа в Берлин и можете да гледате по БНТ 1.

Испания е била носител на титлата три пъти до сега, а Англия - нито веднъж.

И двата отбора досега имат по една световната титла: Испания през 2010 година, а Англия - през далечната 1966 г.

Отборът на страната домакин отпадна на четвъртфиналите от отбора на Испания. Но - за домакините ще остане утехата от преживяването и не малките приходи от първенството - прогнозите бяха за над 1 милиард евро приходи за германската икономика.

Анализатори дават днес по-голям шанс за победа на Испания, а голямата звезда тази годината на първенството е крилото на испанците Ламин Ямал: голмайстор в полуфиналния мач на 16 години, а днес - вече на 17 предстои да видим в игра на финал на Европейско първенство.

Тази вечер в столичния стадион Юнак са част от талисманчетата от България, които изведоха испанците за полуфиналната среща в Мюнхен и ще гледат финалния двубой заедно с родителите си.

Какви са изживяванията на българските деца като част от Европейското първенство в Германия?

Българските „талисманчета“ донесоха голям късмет на Испания на полуфинала с Франция. Мачът се игра във вторник 9 юли на стадиона в Мюнхен, като 11-те българчета изведоха футболистите на Испания на терена на „Алианц Арена“. Децата бяха във възторг от емоцията, която са изпитали на стадиона. Победата на отборът на Луис де ла Фуенте над "петлите" с 2 на 1 още повече зарадва нашите талисмани.

"Супер беше, не мога да повярвам, че мечтата ми се сбъдна. Хареса ми най-много емоцията на всички деца и как изведохме футболистите", сподели Никола.

"Изключително хубаво, направо не можахме да повярваме, че сме на този стадион, синът ми изведе Родри, той беше много развълнуван, уникално преживяване, самото усещане на онзи стадион е съвсем различно отколкото тук на нашите терени", каза бащата на Никола - Ивайло.

Единайсетте българчета държаха за ръка големите футболни звезди на Испания благодарение на един от генералните спонсори на турнира.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томислав Стипич: Очакваме нови попълнения
Томислав Стипич: Очакваме нови попълнения
Карлос Алкарас: Продължавам да постигам мечтите си
Карлос Алкарас: Продължавам да постигам мечтите си