НОВИНИ

Опасно горещото време продължава поне до средата на новата седмица

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:52, 14.07.2024
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение за опасно горещо време е в сила и днес и утре за цялата страна. До края на днешния ден ще се задържи слънчево със слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 35° и 40°, а утре на места дори с градус два по-високи. Ще остане слънчево, само над източните райони ще има и купести облаци, но ще е без валежи. Ще продължи да духа и слаб до умерен североизточен вятър.

И на морския бряг ще е слънчево, с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е умерен вятър. Температурата на морската вода е около 27°, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Слънчево, топло и с умерен североизточен вятър ще бъде и в планините, като купести облаци ще се появят след обяд над Странджа, Сакар и източната половина от Стара планина.

До средата на новата седмица ще се задържи слънчево и много горещо. В четвъртък на отделни места в северните и планинските райони ще превали и прегърми. Дневните температури ще са с градус-два по-ниски. В петък краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има на повече места в Западна и Централна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първата публична поява на Доналд Тръмп след стрелбата (ВИДЕО)
Първата публична поява на Доналд Тръмп след стрелбата (ВИДЕО)
Фермери настояват за по-високи субсидии за отглеждане на ориз
Фермери настояват за по-високи субсидии за отглеждане на ориз