НОВИНИ

Джокович: Да съм част от историята на спорта е нещо много изпълващо за мен

bnt avatar logo
от Димитър Русев
10:10, 14.06.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
джокович съм част историята спорта нещо изпълващо мен
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Новак Джокович триумфира на Ролан Гарос. Той успя да преодолее съпротивата на Стефанос Циципас след 4 часа и 12 минути надделя с (6-8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 и вдигна над главата си трофея от Откритото първенство на Франция.

"Изключително щастлив и горд съм от това постижение. Да съм част от историята на спорта, който обичам с цялото си сърце, е нещо много вдъхновяващо и изпълващо за мен. Няма как да съм по-щастлив от сценария на събитията в последните 48 часа. Това е едно от трите най-велики постижения в кариерата ми. Минах през битка четири часа и половина с Рафа на неговия корт, след което не тренирах, а само се опитах да презаредя батериите и проведоха още една битка четири часа и половина с Циципас", сподели сърбинът след успеха.

Това е втора титла на Ролан Гарос за Джокович и 19-а поредна от "Големия шлем". Той сподели и амбициите си за Уимбълдън, който започва на 28 юни.

"Всичко е възможно, през кариерата си постигнах някои неща, които много хора мислеха, че е невъзможно да постигна. Ще се насладя на тази победа и ще мисля за Уимбълдън след няколко дни. Нямам проблем да кажа, че ще се боря за титлата на Уимбълдън. Разбира се, че е така, през последните години имах голям успех там, спечели титлата през 2018 и 2019. Надявам се да продължа серията", каза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фен е в тежко състояние, паднал от трибуните на „Уембли“
Фен е в тежко състояние, паднал от трибуните на „Уембли“
Министърът на икономиката отправи обвинения за завишени цени на ремонтите на язовири
Министърът на икономиката отправи обвинения за завишени цени на ремонтите на язовири