НОВИНИ

Джокович мина и през Рууд и триумфира за шести път на Финалите на АТР

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:58, 20.11.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
джокович мина рууд триумфира шести път финалите атр
Слушай новината

Новак Джокович спечели за шести път трофея от Финалите на АТР, след като на финала в Торино надигра в два сета световния №2 Каспер Рууд.

Сърбинът се наложи със 7:5, 6:3, за да триумфира за шести път в своята кариерата на заключителния за сезона турнир и по този начин изравни постижението на Роджър Федерер, който също може да се похвали с 6 титли (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011 година).

Джокович започна силно финала срещу Рууд и в първия сет на два пъти пропусна удобни възможности да стигне до пробив. В 12-ия гейм обаче Ноле най-накрая взе подаването на съперника си, а с това и сложи точка на спора в първия сет след 7:5 в своя полза.

Във втория сет бившият №1 проби за аванс от 3:1 гейма и до края не изпусна аванса си, за да затвори срещата след 6:3 и малко повече от час и половина на корта.

За Новак Джокович това бе четвърта поредна победа в преките му двубои срещу Рууд, като любопитното е, че сърбинът има по два успеха на Финалите на АТР, както и на Мастърса в Рим.

По този начин Ноле грабна първият си трофей от надпреварата от 2015 година насам, като оттогава насам 21-кратният шампион в турнирите от Големия шлем имаше и две загуби във финали - през 2016 година от Анди Мъри и през 2018 година от Александър Зверев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верижна катастрофа затвори АМ "Струма"
Верижна катастрофа затвори АМ "Струма"
Снежна покривка от почти 2 метра в щата Ню Йорк (СНИМКИ)
Снежна покривка от почти 2 метра в щата Ню Йорк (СНИМКИ)