НОВИНИ

Как ще се разпределят мандатите в Кърджали?

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:39, 05.04.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Кърджали - МИР 9
Слушай новината

Едно от местата, в които БСП е на кантар да загуби мандат, е Кърджали, където водач на листата е дъщерята на емблематичния политик от левицата Димчо Михалевски. Водач на ГЕРБ в района е Цвета Караянчева. Силна е листата на ДПС - там водач е лидерът Мустафа Карадайъ, а втори е кметът на града Хасан Азис.

В Кърджали ДПС запазва традиционното си 3-то място. Към момента обаче има малко над 9%.

Водачът на листата на "БСП за България" Петя Михалевска, каза, че очевидно техните послания не са стигнали до хората или поне хората не са чули това, което са искали да им кажат ни призна, че е изненадана от високия резултат на "Има такъв народ".

Но както Михалевска, така и Хасан Азис говорят за необходимостта от повече диалог в политиката.

"Всички са длъжници на хората в последните 30 години. Малко време трябва да мине, за да видим къде се скъса самата нишка между всички партии. Тук въобще не говоря само за БСП. Тук говоря и за ГЕРБ, и за ДПС. Самата конфигурация към момента е много неясна и със сигурност ще има нужда от диалог във времето, в което се намираме", каза водачът на листата на "БСП за България" в Кърджали Петя Михалевска.

"През цялата кампания ние казвахме едно и също нещо - България се нуждае от обединяване на всички политически партии за определяне на стратегическите цели, диалог между всички партии. Независимо от шарения състав, който се очертава в българския парламент, ако приоритетите, стратегическите цели на България надделеят, аз мисля, че могат да се постигнат успехи в този парламент", каза вторият в листата на ДПС в Кърджали Хасан Азис.

Изборният ден в Кърджали премина нормално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какъв е окончателният изборен резултат зад граница?
Какъв е окончателният изборен резултат зад граница?
Резултатите по области: Кой къде печели?
Резултатите по области: Кой къде печели?