НОВИНИ

Каква е разносметката за сблъсъците след мача между ЦСКА и ЦСКА 1948?

Айше Сали
от Айше Сали
12:07, 01.06.2024 (обновена)
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Трима ранени полицаи и петима задържани ултраси след ексцесиите на Националния стадион снощи малко преди края на мача между ЦСКА и ЦСКА 1948.

Три минути преди края на мача недоволните фенове на ЦСКА първо се сбиха помежду си, а след това са влязoха в сблъсък с полицията. 100 души нахлуха на терена, а органите на реда успяха да изведат футболистите невредими.

"За съжаление отново грозни сцени, предизвикани отново от футболни фенове. Към момента има задържани петима от футболните фенове, образувано е досъдебно производство. Има пострадали трима служители на МВР, двама от които още в снощния ден са били прегледани и освободени, само едното момче има разкъсвания на коляното. Има три шева, доколкото ми е известно. Както може би знаете, ние имахме ангажимент за тази футболна среща по отношение на гостуващите фенове и агитка. Реално се получи така, че фирмата, която би следвало да охранява и е охранявала футболните фенове, не успява да се справи с това, което се случва", каза Калин Стоянов - служебен министър на вътрешните работи.

Предстои преглед на камерите на стадиона. Ще бъдат извършени и разпити. Ако бъде установено, че охранителната фирма не се е справила, може да се стигне до отнемане на лиценза.

След края на мача възниква и пожар в района на Орлов мост. Огънят тръгва от сергия за плодове и зеленчуци.

"Съвпадението е, че се случи след мача. Освен това се чу един гръм и много бързо стана абсолютно всичко. Моята съседка каза, че го е видяла като светлина. И ние го видяхме. Просто бяхме от другата страна. Всичко беше като огън и задушлив пушек в апартаментите ни, което от обикновен палеж от цигара няма как да стане", коментира Мария Бързашка-Рушкова.

Минувачи първи сигнализирали и звънели по звънците, за да събудят хората. Изведени са живеещите в двете близки кооперации. Сега в квартала събират средства за възстановяване на сергията. По повод пожара от МВР казаха, че не са постъпвали сигнали за вандалски прояви на футболни фенове.

Вижте повече в прякото включване на Айше Сали

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Иванов: Ако не се предприемат мерки срещу футболното хулиганство, последствията може да са фатални
Георги Иванов: Ако не се предприемат мерки срещу футболното хулиганство, последствията може да са фатални
Пламен Братойчев пред БНТ: Ще се борим за медали на Олимпийските игри
Пламен Братойчев пред БНТ: Ще се борим за медали на Олимпийските игри