НОВИНИ

Калин Стоянов още не знае дали ще остане в кабинета "Грънчарова"

Министърът посети ГКПП "Кулата" заради интензивния трафик и дългите опашки

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Владислава Миланова
20:49, 18.08.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният министър на вътрешните работи днес посети граничния пункт "Кулата" заради множество постъпили сигнали от граждани на България за дълги опашки през последните дни.

Пред медиите Калин Стоянов коментира, че все още не знае дали ще остане министър в служебния кабинет на Горица Грънчарова - това щяло да стане ясно утре.

В късния следобед министърът и директорът на "Гранична полиция" разговаряха с гръцките си колеги в търсене на решение за дългото чакане на границата. Стана ясно, че още веднага ще бъдат предприети мерки и от двете страни, за да се намали трафикът още днес.

"Дойдохме тук на място, за да се уверим каква е организацията, като пътувайки насам проведохме необходимите разговори с ръководството на митницата в София. Отделно като дойдохме тук на място, се срещнахме и с колегите от гръцка страна, набелязахме някои мероприятия, които съм сигурен, че в следващите няколко минути, до часове, ще изведем сериозния трафик, който се е натрупал и от двете страни. Последните дни е изключително натоварено на всички контролно-пропускателни пунктове. Само за пример мога да ви дам: в денонощието на петък срещу събота на пунктовете за Румъния са преминали около 10 000 леки автомобила", обясни Калин Стоянов.

Министърът посочи още, че мерките по границите ни са по-завишени заради издирването на бившия директор на ББР Стоян Мавродиев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 18.08.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 18.08.2024 г., 20:50 ч.
Манчестър Сити победи Челси
Манчестър Сити победи Челси