НОВИНИ

Столичната община се споразумя със собственика на неотчуждения имот на бул. "Тодор Каблешков"

Очаква се ремонтът на булеварда да приключи в срок

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:56, 18.08.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Снимка: БНТ
Слушай новината

Последният имот, който пречеше на довършването на пробива на столичния булевард "Тодор Каблешков" е пред отчуждаване. След три години преговори общината и собственикът на имота успяха да се споразумеят.

Предстои решението да бъде гласувано на първата сесия на Столичния общински съвет след ваканцията. Така булевардът ще може да бъде довършен изцяло и в срок. Добрата новина съобщи за БНТ собственикът на имота Розалин Станчев.

Собственикът на шоурума от три години иска замяна, а не както общината настоявала - парично обезщетение. Затова и имотът на Розалин остана последен и асфалтът буквално стигна до паркинга му.

"Те просто са си приели един начин на работа и не правят изключения и са решили, че на хората ще дават някакви пари. А още първото предложение, което им дадохме, е съседните две места, които са адекватни на квадратурата на това място, за да може да продължи да има паркинг, защото сградата си губи функционалността", обясни Розалин Станчев, собственик на шоурума.

Предложената сума е 130 000 лева.

"Само преместването на паркинга, на паветата и всичко необходимо ще ми струва 100 000", посочи Станчев.

Новото ръководство на София е склонно на различно решение. Така казусът е решен и паркингът на шоурума вече се мести в съседство.

Решението за замяната ще бъде гласувано от Столичния общински съвет на първата сесия през септември, което означава, че новият булевард ще бъде пуснат за движение в началото на октомври.

Кафето на автомивката в съседство също е приготвено за събаряне, а сградата все още се намира на трасето на бул. "Тодор Каблешков", защото собственикът е решил да работи, докато въпросът с шоурума не се реши.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 10% от момичетата у нас страдат от хормонални и репродуктивни проблеми заради затлъстяване
Близо 10% от момичетата у нас страдат от хормонални и репродуктивни проблеми заради затлъстяване
Пожар бушува край село Габровница
Пожар бушува край село Габровница