НОВИНИ

Още трима души са арестувани за стрелбата в Халкидики

bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 18.08.2024 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
По света
Слушай новината

Продължава разследването по случая с простреляните българи в бар в Халкидики. Задържаните вече са осем. Изяснява се връзката между пострадалите и собственика на заведението. Очаква се официално изявление на гръцката полиция.

Разследването на полицията по случая с простреляните българи в бар на Халкидики доведе до нови три ареста днес.

По последни съобщения на медиите, които се позовават на неофициални източници от полицията, се работи и по хипотезата, че барът на Халкидики се използва като витрина за пране на пари от българската мафия. Също така има предположения, че скандалът е бил организиран, за да се закрие заведението по време на туристическия сезон, защото е доста популярно и печелившо, което засяга интересите на конкуренцията.

Все още не е известно дали клиентите и собственикът са се познавали преди и дали има някаква връзка между тях. Днес гръцките медии публикуваха видеозаписи от побоя, от раняването на тримата българи и от арестите на полицията. Продължава издирването на охранителя,който е стрелял.

В медиите се появиха множество позитивни коментари за спасителя, който оказва първа помощ на ранените и спасява живота им. Пострадалите ще бъдат разпитани след лекарско разрешение.

Официално изявление от полицията ще има след приключване на разследването, съобщиха властите. Барът остава затворен и се охранява от полиция.

Автор: Катя Пеева - кореспондент на БНР в Гърция

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спартак Плевен си осигури услугите на четвърти нов чужденец
Спартак Плевен си осигури услугите на четвърти нов чужденец
Арина Сабаленка се справи с Швьонтек
Арина Сабаленка се справи с Швьонтек