НОВИНИ

Калояна Налбантова спечели бронзов медал на турнир по бадминтон в Белгия

Участничката на Олимпийските игри в Париж 2024 загуби на четвъртфиналите, като преди това европейската шампионка за девойки записа три поредни победи.

Калояна Налбантова
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:21, 13.09.2024
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Поставената под номер 3 в основната схема Калояна Налбантова спечели бронзов медал на единично жени на международния турнир по бадминтон от сериите "International Challenge" в Льовен (Белгия).

Участничката на Олимпийските игри в Париж 2024 и европейска шампионка за девойки загуби на четвъртфиналите в оспорван мач от квалификантката Анмол Харб (Индия) с 13:21, 26:24, 19:21 за час и 16 минути на корта.

Във втория гейм българката взе три поредни точки в края и изравни резултата, а в третата част се доближи до 19:20, но съперничката й успя в следващото разиграване да затвори двубоя.

Преди тази среща Налбантова записа три поредни победи.

Междувременно, Георги Рупцов достигна до четвъртфиналите на единично на европейското първенство по бадминтон за юноши и девойки до 15 години в Сувалки (Полша).

Българинът победи по-рано нидерландеца Борис Вермаас с 21:14, 21:17 за 24 минути, но след това загуби от номер 1 в схемата Мади Соу от Франция с 9:21, 10:21 за 20 минути.

Останалите родни състезатели също отпаднаха от надпреварата. Поражения допуснаха на смесени двойки Георги Рупцов/Елена Попиванова и Стилиян Нановски/Симай Мехмедова, на единично Елена Попиванова, на двойки Андрей Марков/Стилиян Нановски и Елица Божилова/Ивет Едрева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трета поредна победа за българските шахматистки на Олимпиадата в Будапеща
Трета поредна победа за българските шахматистки на Олимпиадата в Будапеща