НОВИНИ

Канал край разложкото село Елешница е превърнат в сметище

bnt avatar logo
от БНТ
16:18, 15.05.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Регионални

Канал край разложкото село Елешница се е превърнал в сметище.

От месеци в района на река Места, само на няколко километра от населеното място, са се събрали огромно количество отпадъци. Боклуците са запушили напълно канала, който обслужва нуждите на пресевна. А жителите на селото се притесняват, че при силни и проливни дъждове, водата, която в момента не може да се оттича добре, ще залее нивите им.

В района на незаконното сметище минава туристически маршрут, а гледката и миризмата, която се носи, отблъсква както туристите, така и местните жители.

Проблем със затлачването на канала има всяка година, сега обаче притоците на реките, които минават в района, са били по-пълноводни, което е довело до струпването на по- голямо количество боклуци в района.

От кметството в Елешница са категорични, че никои не изхвърля в местността отпадъци, а водата ги носи от други населени места.

Сашо Мицин, кмет на село Елешница: Тук се вливат трите реки Глазне, реката, която минава между Горно и Долно Драглище и Черна Места, която минава през общините Белица и Якоруда се получава, това което виждаме тук на нашата територия.

Местните жители са се организирали и в края на месеца ще изчистят района, като отпадъците ще бъдат извозени до регионалното депо в Разлог.

За проблема е подаден сигнал в Басейнова дирекция. Очаква се оттам да предприемат мерки.

Автор: Ирина Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец поднови тренировки
Лудогорец поднови тренировки
Подновяват руското първенство с 5 смени в мач
Подновяват руското първенство с 5 смени в мач