НОВИНИ

Капитанът на "лъвовете" претърпя успешна операция, аут е от терените за месец

капитанът лъвовете претърпя успешна операция аут терените месец
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:17, 05.10.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на националния отбор ни отбор по футбол Георги Костадинов претърпя днес преди обяд операция на скулата в челюстно-лицевата хирургия на Московския стоматологичен университет.

Полузащитникът на Арсенал (Тула) получи счупване на костта в събота по време на мача от руското първенство с ФК Химки.

Диагнозата е счупване на скулата с разместване на костици на удареното място. Операцията е направена от професор Алексей Дробишев, преминала е успешно и футболистът се чувства добре.

След около 10 дни Георги Костадинов ще може да пристъпи към тренировки, но със специална защитна маска, а след още три седмици може да се очаква и връщането му в игра.

В клиниката Костадинов ще остане още три или четири дни, след което заминава за Словения. Там ще му бъде направена маската за лице по технология, която се смята за най-модерна в света.

Маската се изработва след компютърно сканиране на лицето, а не се използва гипсова отливка, каквато е практиката в Германия.

"Много хора ми се обадиха да ме окуражат. Наистина съм трогнат от вниманието. Специални благодарности за невероятното отношение на националния селекционер Ясен Петров и на целия му щаб, на треньора ми в клуба Миодраг Божович, ръководители и играчи. Също така няма как да пропусна и мои бивши треньори и съотборници. Благодаря на всички за съобщенията. Обади ми се и момчето от Химки, който ме удари в лицето, за да ми се извини. Ясно ми е, че това е част от играта", коментира Костадинов за БТА.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Николов се оттегли като координатор на националните отбори
Владимир Николов се оттегли като координатор на националните отбори
Блинкен на преговори в Париж
Блинкен на преговори в Париж