НОВИНИ

Каракачанов коментира инцидента със загиналото след токов удар момче

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 18.02.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Крайно време е да се мисли реално, а не да чакаме някой от Брюксел да ни напише поредната джендърска конвенция или концепция, с която нищо да не решим за следващите 20 години. Това коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпрос по повод напрежението към него в столичния квартал Факултета.

Предложил съм още преди година и половина една концепция за това население, в която няма никаква дискриминация и силови мерки, всичко минава през образованието, социалната политика и създаване на трудови навици и отношение към закона, категоричен е Каракачанов.

Другият подход, който досега действа, е да се опитваме да оправдаваме част от това население за това, което върши, като незачитане на обществения ред, неуважение чуждата собственост, здраве и живот и да няма резултат. Затова, да се подходи така както трябва, а не както пишат разни бюрократи в Брюксел, които не са прекарали и един час в гето. С общи приказки и неомарксистки трактовки няма да решим проблема - само през училището, труда и уважението към закона, категоричен е Каракачанов.

Докога ще продължава това - докато не решим да го прекратим. Иначе, след два месеца ще си говорим за нещо друго. Напрежение ще има докато не успеем това население да го интегрираме реално, допълни Каракачанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вълчица избяга от зоокът в Хасково, разхожда се в парка
Вълчица избяга от зоокът в Хасково, разхожда се в парка
Разкриват допълнителни кабинети за ваксинация в Благоевград
Разкриват допълнителни кабинети за ваксинация в Благоевград