НОВИНИ

БСП сезира прокуратурата срещу Фандъкова заради загиналото след токов удар момче

bnt avatar logo
от БНТ
16:24, 18.02.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Парламентарната група на "БСП за България" внася сигнал до Главната прокуратура срещу кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Поводът е фаталния инцидент с убитото от токов удар момче, съобщават от партията.

"Внасяме сигнала на база на интервю, дадено от кмета Йорданка Фандъкова пред медиите сутринта, в което самата кметица допуска и не изключва възможността да има корупция в Столична община. Това е кметът, който 12 години управлява София и тя не изключва възможността да се раздават пари под масата в общината. Няма да се откажем, докато истината не излезе наяве", заяви депутатът Христо Проданов.

Той коментира и поредното отхвърлено искане на БСП за изслушване на министър-председателя Борисов и кмета Фандъкова в Народното събрание във връзка с трагичния инцидент в София, при който момче загина след токов удар на столичен тротоар, а по-късно стана ясно, че необезопасеният кабел е захранвал незаконна будки.

"За съжаление управляващото мнозинство в парламента всячески се опитва да скрие корупцията и истината от българските граждани за това как се управлява днес София и България. Искаме да се разбере кой пуска „тока“ на корупцията и на беззаконието, което за пореден път отне човешки живот", заяви Проданов.

Социалистът потвърди, че БСП ще продължи да иска изслушване на премиера и на кмета, както и ще иска оставката на Йорданка Фандъкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
EК започва процедура срещу България заради борбата с расизма и езика на омразата
EК започва процедура срещу България заради борбата с расизма и езика на омразата
Фалшиви имейли се разпространяват от името на Министерството на туризма
Фалшиви имейли се разпространяват от името на Министерството на туризма