НОВИНИ

Карлос Насар: Чувствам се като български герой

Щангистът е категоричен, че все още е далеч от максималния си потенциал.

Карлос Насар
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:03, 13.08.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийският шампион и световен рекордьор във вдигането на тежести Карлос Насар за пореден път усети подкрепата на своите фенове, след като бе посрещнат с овации на Летище София.

Щангистът бе посрещнат с питка с мед и сол от своята майка и сина на покойния си треньор Илиян Илиев.

"Лимитът засега ще го запазим в тайна, но е доста далеч. Чувствам се като български герой, като един истински горд българин. За мен е страхотно да мотивирам деца, пък и големи", обяви той при завръщането си на родна земя.

Медалистът от европейски и световни първенства призна, че подкрепата на българите е горивото му да печели медали за страната.

"Благодаря на всички, които ме уважиха тук или ме гледаха по телевизията. За мен това е една голяма опора и ми помага. Желая на българите да бъдат здрави и да преследват мечтите си. Част от магията на Олимпиадата беше абсолютно всички емоции да изпитваш, затова е доста объркващо, но като знам, че цял народ стои зад мен, не ми дава право да се откажа. Костваше ми доста енергия, доста от силите си дадох за това нещо, доста от време си, от социалния живот, кръв, пот и много усилия, но важното беше крайната цел. Аз бях мотивиран да постигна крайната цел, а именно олимпийски шампион. Аз съм като в детски сън", каза Насар.

"Като стъпя на подиума и настъпва една еуфория в мен, забравям за публика и всичко и дори не помня какво правя. Наистина нямам спомени от тогава, прекалено много адреналин. Определено не беше лесно, имах доста препятствия в предишните дни, но се радвам, че е изглеждало лесно. От тук-нататък следва световно първенство декември месец. Няма време за почивка, но аз се занимавам с нещо, което обичам и това ме удовлетворява и ми е достатъчно. Усещам промяната, но мисля, че имам още какво да извървя по пътя си, за да стана звездата, която искам", допълни златният медалист на България.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъж, пребил жена си в Пазарджик
Задържаха мъж, пребил жена си в Пазарджик
Първите у нас три розови фламинги се излюпиха в Атанасовското езеро край Бургас
Първите у нас три розови фламинги се излюпиха в Атанасовското езеро край Бургас