НОВИНИ

Кауза за доброто: Купи подарък от майка на дете с увреждане

bnt avatar logo
от БНТ
08:42, 19.11.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Майки на деца с увреждания се организираха за изработването на коледни подаръци с кауза във Фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане".

"Идеята за инициативата се ражда спонтанно, тъй като майките на деца с увреждания в повечето случаи са асистенти на децата си и често пъти всяка от тях изработва нещо у дома, сподели в "Денят започва" Ина Маринова, основател на групата.

Така се ражда идеята за "Купи подарък от майка на дете с увреждане", където да бъдат представяни и продавани изработените от майките красиви предмети, подходящи за коледни подаръци. Хората адмирират инициативата и групата се радва на голям интерес.

Ина Маринова разказа, че цените на предлаганите подаръци са почти символични. "Идеята е ние да се съхраним като майки. Ще ми се хората да разберат, че фокусът не е към детето с увреждане, а към майките, защото този труд ни прави щастливи и ни кара да се чувстваме полезни за себе си и за околните."

Децата се включват в работата на майките си и това е вид терапия за тях, допълни още тя.

"Не разчитам на коледни чудеса. Разчитам на това хората да ни разбират, да ни дадат шанс да се чувстваме и ние част от обществото - нещо, което в момента се случва. И за мен това е чудо наистина", споделя Ина.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнище на коронавирус в дом за възрастни в Казанлък
Огнище на коронавирус в дом за възрастни в Казанлък
Родители доброволци от Бургас влизат в училищата като преподаватели
Родители доброволци от Бургас влизат в училищата като преподаватели