НОВИНИ

Родители доброволци от Бургас влизат в училищата като преподаватели

bnt avatar logo
от БНТ
08:18, 19.11.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Продължава да е сериозен проблемът с недостига на български учители в ситуацията на пандемия от COVID-19, именно защото по-възрастните от тях заболяват или са карантинирани.

Предвид тази сложна ситуация, родители в Бургаско влизат в училищата. В основно училище "Васил Априлов" родители доброволци с нужната квалификация влизат в клас в ролята на преподаватели.

Директорът на ОУ "Васил Априлов" Марияна Стефанова сподели, че част от колегите й са болни с грипоподобни симптоми, а има и такива, диагностицирани с COVID-19.

Тя посочи, че в началото на учебната година Министерство на образованието и науката създава платформа със заместващи учители. След като става ясно, че поканената да замества преподавател в училището колежка е родител на дете, се ражда идеята сред родителската общност да се потърсят учители.

Марияна Стефанова се обръща с призив-молба към родители с нужната квалификация да подпомогнат обезпечаването на учебния процес. Така шестима доброволци откликват на молбата й. В момента трима от тях вече заместват преподаватели.

В рамките на следващите няколко дни предстои в училището ще бъде взето решение и дали по-малките ученици трябва да носят маски в час като мярка за неразпространение на коронавируса.

Вижте повече подробности във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кауза за доброто: Купи подарък от майка на дете с увреждане
Кауза за доброто: Купи подарък от майка на дете с увреждане
Мемоарите на Обама са напът да станат бестселър на годината
Мемоарите на Обама са напът да станат бестселър на годината