НОВИНИ

Кирил Десподов: Всеки, който разбира от футбол, знае че трябва да се даде време на отбора

Националите ни гостуват утре вечер на Албания в приятелска среща.

кирил десподов валентин антов цяла българия щастлива победа
bnt avatar logo
от БНТ
11:21, 16.10.2023
Чете се за: 03:47 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Капитанът на националния отбор по футбол Кирил Десподов даде откровеното си мнение за слабите резултати напоследък. Той вярва, че има много фактори за това, но и че отборът е тръгнал по път, по който трябва да продължи.

Десподов говори при заминаването на тима за Албания.

Националите ни гостуват утре вечер на Албания в приятелска среща, която БНТ 3 ще излъчи пряко от 19:00 ч.

Противникът ни се намира в отлична форма и е устремен към класиране за Евро 2024, като бразилският селекционер Силвиньо разполага с футболисти, играещи в силни европейски клубове.

"Може би липсата на българи в българското първенство, във водещите отбори, както и липсата на много играещи зад граница, вероятно също е част от пъзела. Всички в България искаха подмладяване на националния отбор и това нещо го получиха. От една година Младен Кръстаич е на поста си, подмлади изцяло отбора. Започна да гради нещо, което преди не беше направено – средна възраст 23-24 години. Направихме нелоши резултати в първите мачове", обясни капитанът.

Десподов заяви, че не е негова работа да говори за смяната на националния селекционер Младен Кръстаич.

"Треньорска смяна не мога да коментирам, защото съм футболист и съм долу на терена. Има си хора, които да преценяват тази ситуация. Решението за нас – за футболистите, е утре да излезем и да умрем на терена, както се казва", заяви той.

На въпрос дали усеща някакви извънредни мерки от страна на БФС, Десподов заяви: "Не мога да коментирам. Нашата работа на терена, не ме вкарвайте в интриги".

Гледайте приятелската среща Албания - България НА ЖИВО по БНТ 3 и bntsport.bg

"Отборът има потенциал. Ако срещу Сърбия и Черна гора беше малшанс и липса на опит, с Литва няма как да е лош късмет, а наши грешки. Колкото повече българи играят, толкова по-добре. Не е моя работа обаче да говоря на клубовете кой какво да прави. Навсякъде има конкуренция. В Гърция също има много чужденци, но е по-силно първенството – няма ли българи по отборите, трудно ще се получат нещата", добави той.

"Трябва да разберете и футболистите. Повечето нямат опит, нямат мачове зад гърба си. Не са попадали в такава ситуация. Но аз това се опитвам да им предам - че тежките ситуации изграждат характер. И тези млади момчета, ако искат да постигнат нещо в живота, тези моменти трябва да ги направят по-силни, а не да ги свалят на земята. Виждам, че няма много от тях да са паднали психически. Но трябва да се подкрепяме, няма друг път, защото виждате какво се случва – всичко е против нас", завърши Десподов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украинка направи опит да подкупи с 300 долара полицаи в Бургас
Украинка направи опит да подкупи с 300 долара полицаи в Бургас
Нов спад: Дефлация и през септември
Нов спад: Дефлация и през септември