НОВИНИ

Кирил Милов пред БНТ: Мога много повече (ВИДЕО)

Не ми дава мира това, че не успях да се боря поне за бронза, каза борецът, който бе сред участниците в борбата на Игрите в Париж

Кирил Милов пред БНТ: Мога много повече (ВИДЕО)
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 12.08.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Кирил Милов призна, че все още мисли за пропуснатия шанс да се бори за бронзовия медал на Олимпийските игри в Париж. Българинът бе изтеглен на репешаж в категория до 130 килограма на олимпийския турнир, но отпадна една крачка преди мача за бронзовото отличие.

На прибиране в България той заяви, че се надява да бъде здрав по време на своята подготовка за Игрите в Лос Анджелис през 2028 година.

„Чувствам се много добре, от много години насам борбата не е имала два олимпийски златни медала. Надявам се в бъдеще те да стават все повече и ние да вземем медали на следващата олимпиада. Това е толкова голям форум, че само да се само да се класираш за нея означава, че си в Топ 16. Това само по себе си е постижение, но аз знам, че мога много повече и има доза огорчение за грешката, която допуснах. Въпреки че съм в по-голяма категория и борците са с 30 килограма по-тежки от мен, аз знам какво мога и не ми дава мира това, че не успях да се боря поне за бронза“, започна той на родна земя.

„Аз може би съм такъв характер, че дори след всяка контузия ставам все по-силен и след всяка загуба гледам да извадя най-хубавите поуки, които мога да взема от самата среща или ситуация, за да може да съм по-добър и по-подготвен в бъдеще“, допълни борецът.

Имаме нов 4-годишен цикъл, предстоят световни и европейски първенства. Имаме достатъчно време за подготовка, надявам се надявам всичко да мине наред и да нямам контузии, защото ми се случиха 3,4 травми и операции поред. Може би това ме извади доста време от строя, но за момента съм здрав и всичко е наред“, завърши Милов.

Повече от интервюто с Кирил Милов вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожари в психиатрии: Шестима пациенти са загинали за пет години
Пожари в психиатрии: Шестима пациенти са загинали за пет години
САЩ насочиха към Близкия изток подводница с управляеми ракети
САЩ насочиха към Близкия изток подводница с управляеми ракети