Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Кирил Петков на 9 май: Отбелязваме празника на Обединена Европа

от БНТ
09:08, 09.05.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

"На 9 май отбелязваме празника на Обединена Европа. Тази Европа, чиито основи в средата на миналия век поставиха истински визионери, преживели ужаса на двете световни войни, разделението и огромната човешка мъка. Но те имаха куража да загърбят болката и реваншизма, да погледнат смело напред в бъдещето и да поставят началото на обединението на европейския континент". Това се казва в обръщение на премиера Кирил Петков, публикувано на официалната Фейсбук страница на МС.

"Утвърждавайки единството и толерантността като свои основни ценности, Европа се превърна в еталон на свобода, солидарност, икономически възход и просперитет.

Днес, за съжаление, в Европа отново се води ужасяваща война. Загиват хора, разрушени са милиони съдби, десетки градове и села са превърнати в руини. Тези трагични събития ясно ни показват, че човешкият живот, единството, мирът и обединението са най-големите ценности и ние трябва с всички сили да ги пазим и отстояваме.

Вярвам, че Европа ще демонстрира своята сила и единство, защото само заедно можем да се справим с предизвикателствата и да излезем от тях още по-сплотени", се казва още от премиера.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проф. Мира Кожухарова: Няма повод за притеснение за новия хепатит, нужна е хигиена
Проф. Мира Кожухарова: Няма повод за притеснение за новия хепатит, нужна е хигиена
Карлос Алкарас пропуска турнира в Рим
Карлос Алкарас пропуска турнира в Рим