НОВИНИ

Кирил Петков: Не може Радев да се упражнява на реторика, а да не иска да свика КСНС

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
18:38, 22.06.2022 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

"Никога не трябва да направим сделка с Борисов, Доган, Митрофанова и Трифонов. То не е просто "да" или "не" за Република Северна Македония - имаме протокол и рамкова позиция, заключение на Съвета на Европа. Аз ще спазя обещанието си решението за РСМ да бъде взето от Народното събрание. Не одобрявам това, което направи президентът Румен Радев, не може той да се упражнява на реторика, а да не иска да свика КСНС. Това е отговорното решение на един президент в този момент, а той само хвърля отделни реплики отстрани и се опитва да прехвърли отговорността", заяви премиерът Кирил Петков в кулоарите на парламента преди гласуването на вота на недоверие към правителството.

По думите му чрез хватки има опити решението да бъде прехвърлено към премиера.

"Свикваме в утрешния ден отново Външната комисия в парламента в 15.00 часа, готови са да блокират този процес и да няма реален дебат", допълни Кирил Петков.

Той добави, че харесва Френското предложение.

"Продължаваме промяната" ще свика Изпълнителен съвет, ще имаме реален дебат. Преди беше защо премиерът се опитва сам да вземе това решение, сега като е в Народното събрание защо не е в Министерския съвет. Тази политическа игричка с толкова отговорен казус е напълно безотговорна. Проблем е, когато говоренето се различава от действията", каза още Кирил Петков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опозицията свали кабинета "Петков" от власт
Опозицията свали кабинета "Петков" от власт
Толтаксите ще се увеличат поетапно, реши Министерският съвет
Толтаксите ще се увеличат поетапно, реши Министерският съвет