НОВИНИ

Мирно шествие в подкрепа на кабинета "Петков" пред НС

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:30, 22.06.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Мирно шествие в подкрепа на кабинета "Петков" започна в 18.30 часа. Сборният пункт е пред сградата на Народното събрание. Целта беше по този начин кабинетът "Петков" да получи подкрепа по време на вота на недоверие.

Според симпатизантите на правителството в момента на страната не са нужни нови избори.

Във Фейсбук организаторите заявяват, че в момента се води битка с мафията и България е на кръстопът. Сред исканията са борбата с корупцията да продължи, прозрачност в политиката, независима икономика и върховенство на закона.

Мерките за сигурност са засилени.

Към протестиращите преди гласуването на вота на недоверие се присъедини и правосъдният министър Надежда Йорданова.

"Имаме право на свободна, демократична и справедлива България. Каквото и да стане след няколко минути в тази сграда, ние оставаме с вас и няма да се откажем", заяви Надежда Йорданова.

Вижте още в преките включвания на Тихомир Игнатов.

След като стана ясно, че вотът на недоверие минава със 123 гласа "за" министрите от кабинета излязоха при протестиращите, които ги посрещнаха с бурни аплодисменти.

"Днес видяхме как един човек - г-н Слави Трифонов, една мутра от Банкя, която праща смс-и на хората в НС, един човек, който толкова стои в Сараите и определя политиката в тази сграда и г-жа Митрофанова, която още не може да повярва, че казахме "Не" на "Газпром". Тези 4 човека се съединиха, но не разбраха, че това не е начинът да спечелят България. Заедно ще ги победим!", заяви премиерът.

Кирил Петков пред протестиращите: Заедно ще ги победим!

"Ще продължим промяната до победата, с ваша помощ ще си вземем държавата от Пеевски, Борисов, Доган и Митрофанова. Важното е да се състави правителство, което да изведе до успешен край борбата срешу мафията, рано или късно българският народ ще гласува за такова мнозинство", заяви пред Народното събрание вицепремиерът Асен Василев.

Временно председателстващият парламента Мирослав Иванов се обяви за по-добра страна, в която има институции, които работят за хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делян Пеевски дойде на протеста срещу правителството
Делян Пеевски дойде на протеста срещу правителството
ЦСКА 1948 представя отбора в контрола срещу АПОЕЛ Никозия
ЦСКА 1948 представя отбора в контрола срещу АПОЕЛ Никозия