НОВИНИ

Кирил Петков: В момента партиите не са сигурни какво и как го правят

bnt avatar logo
от БНТ
21:20, 06.08.2021 (обновена)
12417
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

В момента партиите не са сигурни какво и как го правят, ние попаднахме в средата на това нещо. Ако погледнем на партиите като маркетингови компании - отзад, на много от тях, има реални икономически интереси. Това заяви в "Панорама" служебният министър на икономиката Кирил Петков.

"За мен най-важното е, ако искаме да имаме по-добър сценарии, е в следващите 2 седмици, да се приеме актуализацията на бюджета, защото без това, независимо какви са политическите конфигурации, няма да имаме пари за бизнеса в следващите месеци, няма да имаме актуализация на пенсиите и няма да имаме пари за лекарите, докато се водят всички тези битки, моля ви, трябва да се актуализира този бюджет, парите бяха събрани от НАП, сега просто, за да могат да се харчат целево по най-правилния начин, този бюджет трябва да бъде приет", подчерта Кирил Петков.

По думите му за малкия и средния бизнес програмата за възстановяване работи, като по този начин са наляти пари в икономиката.

"Не ни е много важно дали ще имаме още една седмица, важно ни е, че всеки ден напредваме с нещо, което сме си поставили като цел. Преди 3 месеца заварих министерство, в което има много странни и несвойствени неща. Затова предложихме визия как би трябвало да изглежда това министерство и какво трябва да върши", допълни Кирил Петков.

Според него управлението на държавата не е кой знае каква философия и за кратък период съдбата на България може да бъде променена.

"Аз не знам защо държавата си прибира 50 процента от печалбата на всички държавни дружества, освен Държавната консолидационна компания, има липса на прозрачност и обществени поръчки. От днес назначаваме още един член на ДКК, надяваме се, че бордът ще го избере за изпълнителен директор", добави служебният икономически министър.

Кирил Петков се обяви за закриването на Държавната консолидационна компания

Кирил Петков уточни, че при назначаването на служебното правителство с президента Румен Радев са имали обща визия.

"Не съм получил нито едно обаждане, което да ми казва направи това или онова. Да се каже, че оставам в политиката е теоретична сценка. Чувствам се удовлетворен за нещата, които постигнахме", каза още Кирил Петков.

По думите му за 9 месеца са отпуснати кредити за 200 милиона със среден размер на заема 400 хиляди.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от дискусията в "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тома Биков: Слави това, което прави днес, го е правил 30 години
Тома Биков: Слави това, което прави днес, го е правил 30 години
Облачността ще намалее, очаква ни слънчев уикенд
Облачността ще намалее, очаква ни слънчев уикенд