НОВИНИ

Кирил Петков за проектокабинет на ПП: Съставът ще бъде непроменен

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
13:38, 26.06.2022
9353
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Това, което сме обсъдили до този момент с Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", е, че съставът ще бъде непроменен засега, тази вечер имаме пак среща. Ние всички сме много сплотен отбор и продължаваме в същия формат. Това отговори премиерът Кирил Петков на въпрос на БНТ за проектосъстава на нов кабинет на "Продължаваме промяната" и ще остане ли той премиер в него.

Попитан конкретно за липсващите министри от "Има такъв народ", Петков заяви:

Не искам да говоря още за отделни министри, защото реално, докато нямаме подкрепата на независими депутати, които се надяваме да видим дали има такъв шанс, още не искам да влизам в конкретика.

Премиерът коментира и думите на Тошко Йорданов от ИТН, че биха се отзовали при покана за преговори от ПП.

Ние ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме преговаряли - това са самият Бойко Борисов, г-н Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов - самият той, както и Слави Трифонов. Доколкото знам, Тошко Йорданов не може да направи една стъпка или едно изказване без Слави Трифонов, така че за съжаление и с него няма да можем да говорим.

Няма смисъл за българското общество да влезе в поредна агония, ако задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да ходят при хората, а не в няколко фирми, както беше досега при ИТН, категоричен е Петков.

Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което работи реално за хората. Борбата срещу мафията не е самоцел, тя е само инструмент в една богата държава (защото аз вярвам, че България е богата държава), средствата да се изразходват правилно, така че да подобрят стандарта на живот на хората, каза премиерът.

Интервю на Кирил Петков пред "Гардиън" предизвика коментари дали изнасяме оръжия за Украйна

На въпрос дали България изнася оръжия за Украйна, той заяви:

Това, което е правило досега българското правителство, е много ясно - ние не сме имали директен износ от България за Украйна по никакъв начин. Имаме експорт към наши традиционни партньори - страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България - Украйна - няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дейвид Култард сподели впечатленията и прогнозите си за Формула 1
Дейвид Култард сподели впечатленията и прогнозите си за Формула 1
Николай Кръстев: Йосиф Миладинов е най-големият талант в българското плуване
Николай Кръстев: Йосиф Миладинов е най-големият талант в българското плуване