НОВИНИ

Кметът на Пловдив Костадин Димитров поздрави Марица за спечелената Купа на България

Пловдивчанки се наложиха над ЦСКА във финала

ВК Марица Пловдив
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
13:08, 29.01.2024
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболните шампионки от Марица Пловдив бяха посрещнати в Община Пловдив от кмета Костадин Димитров, след като в събота маричанки спечелиха своята 9-та Купа България след успеха срещу ЦСКА във финала в София.

На събитието присъстваха волейболистките на Марица, треньорския щаб, мениджърът на клуба Борис Халачев и администратора Ивелина Монова, както и председателят на Общинския съвет Атанас Узунов и зам.-кмета по спорта Николай Бухалов.

„Радостни сме, че отново донесохте Купата в Пловдив. Аз също съм бил спортист и знам колко усилия коства всичко това. Пловдив се гордее с вас и ние като общинско ръководство сме готови да ви помагаме. Може да разчитате на нас. Вие се превръщате в легенда. Легенда, която благодарение на вашите усилия, общински средства и бизнес компании, които ви подкрепя се получава това, което е в момента. Страхотни се и ви пожелавам успех“, каза кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Мениджърът на клуба Борис Халачев вярва, че пловдивчанки ще продължат да пишат история с нови рекорди.

„Ние сме горди от спечелената Купа и представляваме град Пловдив и ще продължаваме да пишем история и да се конкурираме с водещите софийски клубове по титли. Вече държим рекорда по последователни трофеи. Благодарим на Община Пловдив, че ни помага. Ще предложим един вариант за допълнително финансиране на клубовете след среща с Общината. Ще продължаваме да се борим и ще направим всичко възможно да излезем от групите на Шампионската лига. Ще се постараем да продължаваме да ви радваме“, заяви той.

Председателят на Общинския съвет Атанас Узунов отличи представянията на волейболистките в последните им срещи.

„Аз съм един от най-големите ви фенове и не пропускам мач. Изиграхте страхотен мач и въпреки много публика на ЦСКА успяхте да победите. Направихте и много силен мач в Будапеща и в кръга на шегата може би трябва да играете по-често като гост. Надявам се оттук нататък това, което сме си поставили като цел ще го постигнем“, добави той.

Зам.-кметът по спорта Николай Бухалов увери състезателките, че отборът има подкрепата на града.

„Никога не съм се съмнявал, че ще спечелите тази купа. ВК Марица е институция във волейбола. Знам колко сериозно се готвите. В спорта има върхове и падения. Сигурен съм, че ще се завърнете още по-силни в Шампионска лига. С каквото може ще ви подкрепяме. Всичко, което е постигнато е с много труд и сериозна организация“, каза той.

След края на пресконференцията маричанки се снимаха с Купата пред входа и на тересата на Общината.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановяват външната облицовка на една от пирамидите в Гиза
Възстановяват външната облицовка на една от пирамидите в Гиза
Очаква се затопляне от средата на седмицата
Очаква се затопляне от средата на седмицата