НОВИНИ

Марица Пд отново се справи с ЦСКА и триумфира за седми пореден път с Купата на България при дамите

марица отново справи цска триумфира седми пореден път купата българия дамите
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 27.01.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Марица Пловдив за седми пореден сезон стигна до трофея от турнира за Купата на България по волейбол при дамите, след като във финала през тази година надиграха с 3:1 (25:22, 25:12, 22:25, 25:15) гейма състава на ЦСКА.

Пред пълните трибуни в зала "Христо Ботев" двубоят между двата тима стартира равностойно, като в откриващия гейм "червените" бяха съставът, който пръв направи опит да се откъсне в резултата при 12:9, но пловдивчанки реагираха бързо и възстановиха паритета при 13:13. В следващите минути волейболистките на Борислав Крачанов поеха контрола върху случващото се на игрището, повеждайки комфортно при 22:18 и въпреки че ЦСКА съумя да съкрати пасива си само на точка, "жълто-сините" не допуснаха да се стигне до обрат и затвориха частта с 25:22.

Във втория сет интригата се задържа до 6:6, след което състезателките на Марица доминираха изцяло и без особени затруднения удвоиха преднината си след 25:12.

Третият гейм отново стартира с изявено предимство за шампионките, които поведоха при 13:9, но "червените" далеч не бяха казали последната си дума и намериха начин да обърнат развоя на частта, дръпвайки в резултата при 19:16. Впоследствие волейболистките на Юлия Иванова-Минчева успяха да задържат тази си преднина и след 25:22 в тяхна полза намалиха пасива си в резултата.

В последвалия четвърти сет двата състава останаха близо в резултата до 10-ата точка, след което постепенно тимът на Марица взе инициативата и започна да трупа аванс, за да сложи точка на спора в тази среща след 25:15.

По този начин "жълто-сините", които през последните години доминират в българския клубен волейбол при дамите триумфираха със седма поредна и общо девета Купа на България.

Сега и за Марица Пловдив, и за ЦСКА предстои отново да насочат усилията си към родното първенство, където през следващата седмица ще бъде даден старт на втория полусезон, който за пловдивчанки ще стартира с визита на Славия, докато "червените" гостуват на Дея спорт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар пламна в блок в Сопот
Голям пожар пламна в блок в Сопот
Михаил Миков за некоалицията: Консумирането на власт сближава
Михаил Миков за некоалицията: Консумирането на власт сближава