НОВИНИ

Борислав Крачанов пред БНТ: Тази купа е плод на много труд, нито една от волейболистките не е играла при такава атмосфера

борислав крачанов бнт купа плод труд нито една волейболистките играла такава атмосфера
bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 27.01.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Марица Пловдив Борислав Крачанов очаквано беше щастлив след седмия пореден триумф за неговия тим в турнира за Купата на България по волейбол при дамите след успех във финала срещу ЦСКА с 3:1 гейма в зала "Христо Ботев" в София.

Пред БНТ младият наставник заяви, че този успех е плод на много труд в клуба през годините и на вярата на ръководството в младите състезателки на "жълто-сините".

"Със сигурност тази купа е плод на много труд в годините, през които нашето ръководство имаше нужното търпение, за да ни подкрепя. Най-важното е, че те имат доверие на този млад състав и това със сигурност ни се отплаща да печелим титла след титла", започна Крачанов.

Наставникът на пловдивчанки сподели още впечатленията си от битката за трофея срещу "червените", като даде отговор и на въпроса какви поуки могат да си извлекат победителките.

"В първия гейм имаше напрежение заради феновете. Със сигурност нито една състезателка от Марица или от ЦСКА не е играла при подобна атмосфера. Още в съблекалнята си казахме, че колкото по-бързо се справим с това напрежение, толкова по-категорични ще бъдем на игрището. В третия гейм проблемът дойде от това, че бяхме спечелили лесно втората част и вече бяхме дръпнали с 3-4 точки. В този момент свалихме концентрацията и дадохме шанс на ЦСКА да се възползва, а и подкрепата от трибуните им повлия положително. Те си спечелихме гейма, но мисля, че след това в четвъртия ние бяхме пределно концентрирани и показахме за какво сме дошли", коментира треньорът на Марица.

"Поуката от този мач е, че трябва да подхождаме максимално концентрирано без значение с колко точки водим и какъв е резултатът в края на гейма. Ясно е за всички, че волейболът се играе до три спечелени гейма и ти не трябва да спираш да играеш, докато не чуеш последния сигнал. Благодаря на момичетата за всичко, те си заслужиха титлата", завърши Борислав Крачанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крум Зарков: Решението на президента да не присъства на клетвата в КС е символично
Крум Зарков: Решението на президента да не присъства на клетвата в КС е символично
Голям пожар пламна в блок в Сопот
Голям пожар пламна в блок в Сопот