НОВИНИ

Кога ще свалим маските?

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 01.05.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Още
Слушай новината

Носенето на маски ще отпадне като мярка, когато ваксинираните българи достигнат 65%. Това обяви в Пловдив здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов. В момента имунизираните са около 800 000, а целта е да станат 3 милиона.

Според министър Ангелов е възможно в края на август 65 на сто от българите да са имунизирани. Само днес в цялата страна са се ваксинирали близо 10 000 души.

От 10 май ще заработи отново и електронната система за записване, където всеки може да избере и вида на ваксината.

В пункт в Пловдив по време на зелените коридори до обяд бяха минали 170 души. Редът си чакаше студент по медицина, който е доброволец в ковид отделение от началото на пандемията.

Въпреки разхлабването на мерките здравните власти не изключват четвърта вълна.

"Всичко е възможно да се случи, защото вирусът от самото начало до този момент опроверга всичките ни твърдения", заяви проф. Костадин Ангелов – министър на здравеопазването в оставка.

В коментар за новия Изборен кодекс Ангелов заяви, че въвеждането на изцяло машинно гласуване не само ограничава правата, но и поставя въпроса как машините ще се използват в болниците и мобилните секциите например.

"Не ми се иска много да влизам в тава политическо говорене, защото все пак ще ядосам и премиера, който не ми позволява да говоря политически. От чисто здравна тематика това крие много рискове и много опасности, тъй като тук проблемът и с дезинфекцията е много сериозен, с времето, което чакат хората", коментира проф. Костадин Ангелов.

Ангелов коментира ни решението на здравната комисия за вноса на руската ваксина "Спутник V" и го определи като предизборен популизъм.

Репортер: Нели Ангелова
Оператор: Стоян Станчев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Не било трудно да си Юда
Бойко Борисов: Не било трудно да си Юда
Благодатният огън пристигна в България
Благодатният огън пристигна в България