НОВИНИ

Коледни подаръци за децата на загинали и пострадали полицаи

bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 24.12.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Коледни подаръци получиха семейства на загинали или пострадали полицаи при изпълнение на служебния си дълг във Варна. Инициативата е на Национално сдружение "България си ти", съвместно с Българския червен кръст. С благородния жест организаторите искат да напомнят на децата, че не сами в навечерието на един от най-светлите празници - Рождество Христово.

9-годишният Мартин и 12-годишната му сестра Кристина са изгубили своя баща, който е загинал по време на изпълнение на своя служебен дълг. В очакване на Светлия празник благородният жест от кампанията "Коледата си ти" стопля сърцата им.

Освен коледни подаръци тази година семействата на загинали полицаи получават и специална картичка с пожелание от деца с нарушено зрение.

Вниманието и подкрепата са в основата на кампанията "Коледата си ти", която се провежда за 12-а година.

Това е традиция и когато видите в Коледния ден ние да сме си отделили от личното време и да влезем в къщите, да видите тази усмивка, тази изненада, която получават хората. Не е важен пакетът, колкото вниманието, което те получават, каза Димитър Куцаров, председател на Национално движение "България си ти".

Именно с жеста на внимание организаторите на кампанията се надяват да вдъхнат надежда на повече семейства и да направят Коледа по-красива и по-щастлива за тях.

Репортер: Нора Бочева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Стоичков честити Коледа в компанията на внучка си
Христо Стоичков честити Коледа в компанията на внучка си
Готова ли е системата за повишеното потребление на ток по празниците
Готова ли е системата за повишеното потребление на ток по празниците