НОВИНИ

Комисарят по съседство и разширяване Оливер Вархеи благодари на ДПС за подкрепата за Северна Македония

комисарят съседство разширяване оливер вархеи благодари дпс подкрепата северна македония
bnt avatar logo
от БНТ
21:39, 31.03.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Европейският комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи благодари на ДПС за подкрепата за Северна Македония. Вархеи е на официално посещение в България. Той посети централата на ДПС, където имаше среща с председателя на Движението Мустафа Карадайъ, съпрезидента на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа", зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов и зам.-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

Оливер Вархеи специално подчерта ролята на Илхан Кюлюк като докладчик на Европарламента за Северна Македония и благодари на него и на Мустафа Карадайъ за активните действия на ДПС за европейската интеграция на Северна Македония. ДПС настоява за бърз старт на преговорния процес за съседите, в рамките на който могат да бъде изчистени всички спорни въпроси.

Мустафа Карадайъ и Илхан Кючюк подчертаха, че различията между двете държави не трябва да са пречка за бъдещото развитие на региона и Европейския съюз.

Вархеи благодари за последователната политика на ДПС. Движението винаги е било и е надежден и предвидим партньор, каза еврокомисарят.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ изтъкна пред Оливер Вархеи философията на ДПС, основана на заедността. И представи българския етнически модел, създаден от основателя и почетен председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Този модел на толерантност може да бъде основа за развитието на Западните Балкани, изтъкна Карадайъ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Организации на българи в Северна Македония отхвърлиха резултатите от преброяването в страната
Организации на българи в Северна Македония отхвърлиха резултатите от преброяването в страната
Силен вятър и в петък
Силен вятър и в петък