НОВИНИ

Компанията, обвинена в злоупотреби за "Хемус": Това са мероприятия с предизборни цели

герб обвиниха служебния кабинет прави нищо строежа хемус
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:19, 05.11.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Ръководството на компанията "Водно строителство" АД изпрати писмо до медиите, с което възразява срещу твърденията от днешната пресконференция на МВР за злоупотреби при строежа на АМ "Хемус".

По-рано днес служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че държавното дружество "Автомагистрали" е отпуснало на "Водно строителство" авансово чрез инхаус поръчка над 84 млн. лв. без извършена никаква дейност и без издадени разрешителни за строеж.

От дружеството определят замесването на името им в случая като "активни мероприятия с предизборни цели".

"От всички данни, изнесени на пресконференцията, верен е единствено фактът, че "Водно строителство" АД има законно сключен договор с държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД за доставка на материали/наем на механизация за участък от автомагистрала "Хемус", пише в съобщението.

От "Водно строителство" заявяват, че днешните разкрития са "неверни внушения и репресии" и ги свързват с факта, че са участвали в протестите на пътните строители. Подчертават, че оказват пълно съдействие на органите на реда в хода на извършваните проверки.

"Ако тази политическа репресия продължи, ръководството на "Водно строителство” АД няма да се поколебае да потърси правата си пред съответните български и европейски институции", се казва още в позицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шави плаща част от откупната си клауза, за да поеме Барселона
Шави плаща част от откупната си клауза, за да поеме Барселона
Берое с класика над Локомотив (София) на "Васил Левски"
Берое с класика над Локомотив (София) на "Васил Левски"