НОВИНИ

Константин Папазов говори за политиката и спорта в страната

Константин Папазов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
11:53, 18.06.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на баскетболния клуб Левски Константин Папазов гостува в предаването "Денят започва с Георги Любенов" където говори за политиката и спорта.

Тити Папазов апелира страната да инвестира в спортна инфраструктура.

"Всичко добро, което се случи за България през новото време, беше платено с българския спорт. Изключителен душманин е държавата за спорта. Казвал съм го при всяко едно правителство. Невъзможно е една посткомунистическа Унгария да е построила 34 стадиона, а ние 1, сега втори, само заради лудостта на един човек в Пловдив, който безумно много обича Ботев. Илиян Филипов се казва. Той го построи със свои средства. Естествено очаква държавата да му възстанови парите следващите три години. Дали е нормално в България да са построени един стадион в Разград, един в Пловдив и сега да се строи още един в Пловдив? Срещу 34 в Унгария. Не говорим за Италия, Франция или Германия, които са стократно по-напред", заяви той.

Столичанинът обсъди и състоянието на Левски в близкото минало.

"Левски никога не може да загуби нарочно от ЦСКА. Левски никога няма да допусне ЦСКА да стане шампион, ако зависи от тях. Ако аз еднолично управлявам, бих играл всеки мач на живот и смърт и каквото определи съдбата. Ще понеса негативи, но ще мога да гледам всеки в очите, защото целта в спорта е да победиш. Феновете са единственият постоянен участник в спасението на Левски. Във всички катаклизми. Най-силно беше присъствието, когато клубът бе в ужас при напускането на Божков. Левски, за да стигне дотук, до голяма степен заслугата е на феновете. Все още Левски не е спасен, но е по добре от 1 февруари 2020 г. Феновете сега са малко разделени. Пред Левски има огромно бъдеще. Цяла Европа влязоха огромни инвеститори. Спортът е огромна сцена. Управляващите не могат да осъзнаят колко е огромен спортът. Рано или късно в България ще дойде чужд инвеститор и няма съмнения, че минава през Левски", допълни той.

Константин Папазов коментира и новия треньор на Левски Николай Костов. Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Леопард избяга от клетката си в зоопарка в Стара Загора заради забравена врата
Леопард избяга от клетката си в зоопарка в Стара Загора заради забравена врата
Нови възможности за изучаване на китайски език и култура в Благоевград
Нови възможности за изучаване на китайски език и култура в Благоевград