НОВИНИ

Корнелия Нинова: БСП няма да подкрепи предложенията за промени в Конституцията

bnt avatar logo
от БНТ
21:40, 28.07.2023
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

БСП няма да подкрепи предложенията за промени в Конституцията, внесени от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС и всякакви опит за разговор или убеждаване ще са безпредметни. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова в "Панорама".

"Освен националния празник, те предвиждат двойно гражданство за народни представители и министри. Ако през Конституцията ще даваме индулгенция на двойното гражданство на Кирил Петков, не сме съгласни".

Нинова разкритикува изказвания на Томислав Дончев и Ивайло Мирчев, също гости в "Панорама":

"Да кажеш, че 3 март е празник на комплекса на българите, защото не са могли да се освободят сами, е повече от цинично. Мирчев стъпвал ли е някога на Шипка? Не пипайте 3 март и не си играйте с историята и достойнството на българския народ. Г-н Дончев не знае дали това е пътят, по който трябва да вървят, не знаели дали трябва да завият наляво или надясно - накъде сте тръгнали? Нямали механизъм да взимат решения - това е гарантирана катастрофа. Само че това не са ви личните коли, а това е България"

Томислав Дончев: Формално г-н Денков държи волана, а ГЕРБ пътната карта

Ивайло Мирчев: Решенията се взимат от ръководството на "сглобката"

Според Нинова в програмата на управляващите няма и дума за борбата с корупцията. Посочи, че в бюджета са заложени по-малко пари за образование, въпреки че и то е изтъкнато като приоритет.

"Имаше много по-добър вариант за България - национално надпартийно правителство, без политически лица, с програма от 10 ясни и чисти точки. Това беше алтернативата, но те предпочетоха сглобката. Най-дразнещо е твърдението няма друга алтернатива. Тази самодостатъчност ни я налагат вече трети месец - това е диктат".

Референдумът срещу джендър идеологията засяга преподаването в училищата и детските градини, че има трети пол и няма общо с насилието над жените, каза лидерът на БСП.

"Напоследък абсолютно умишлено се смесват двете теми. Нека се борим с насилието над жени, за днешния случай (от Стара Загора - бел. ред.) - най-тежкото наказание по НК, но не закачайте децата!"

Президентът критикува всяко редовно правителство, защото иска вечно да управлява със служебни, смята Корнелия Нинова.

Вижте разговора във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите приеха редица промени в НК, наказанията за пияни и дрогирани шофьори стават по-строги
Депутатите приеха редица промени в НК, наказанията за пияни и дрогирани шофьори стават по-строги
Ивайло Мирчев: Решенията се взимат от ръководството на "сглобката"
Ивайло Мирчев: Решенията се взимат от ръководството на "сглобката"