НОВИНИ

Корнелия Нинова: Родихте еднорък и двуглав Франкенщайн

bnt avatar logo
от БНТ
14:20, 06.06.2023
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

БСП ще гласува против правителството "Денков-Габриел" заяви от парламентарната трибуна лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя изтъкна, че партията предлага алтернатива на тази коалиция и ще го докаже с алтернативни политики. Разчете заявката на Асен Василев за бюджет с 3% дефицит без орязване на социалните плащания като замразяване на плащанията.

"Българската история познава исторически компромиси в името на България, но това не е политически компромис, не е и в интерес на България. Това е компромис на две задкулисни кохорти в името на собственото им оцеляване.

Паралелната държава се прегрупира, за да възкръсне и да продължи да управлява. Това прегрупиране минава през трупове през последните дни - буквално. Всичко това се увива в целофан и се представя на българските граждани като евроатлантическо правителство.

Кой ви е казал, че корупцията, кражбите, замитането на следи, заменянето на постове в държавата, подписано с кръв, подмяната на изборните резултати с ала-бала с президента, възпрепятстването на правосъдието, криейки се зад имунитети, са европейски ценности? Вашият евроатлантизъм се свежда до послушание, превиване на гръб пред силните, войната в Украйна и джендър идеологията. И няма нищо общо с върховенство на закона, справедливост, равнопоставеност, демокрация и защита на българския национален интерес в общия ни европейски дом.

Това, което родихте днес, е еднорък и двуглав Франкенщайн. Днес би трябвало поне двама джентълмени от двете групи да си отрежат по една ръка. И както потвърдихте, понеже си нямате доверие, ще си сменяте главите, за да продължи да управлява тялото - еднорък и двуглав Франкенщайн.

Днешната коалиция е на страха, на имунитетите, на зависимостите, необяснима коалиция. България има нужда от компромиси в трудни моменти, но какъв е този компромис?

Ние няма да подкрепим тази коалиция, този клуб по лични интереси - коалицията на имунитетите и на войната. Предложихме алтернатива, защото не сме само партия, която да сочи с пръст. Имахме вариант за истинско национално правителство, което да изведе България от кризите и да успокои и то беше с пет национални задачи, зад които заставаме всички, надпартийни министри и премиер, срок за изпълнение и контрол. Това беше единствено възможното и национално отговорното, но страхът им ги накара да направят коалиция с грижата за 10 души и техните кожи.

Няма как това да успее. То е грешно заченато и ще бъде и мъртво родено. Предлагаме алтернатива на тази коалиция и ще го докажем с алтернативни политики", заяви Нинова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК одобри 77 млн. евро държавна помощ за райони с висока безработица в България
ЕК одобри 77 млн. евро държавна помощ за райони с висока безработица в България
Каролина Мухова е първата полуфиналистка на Ролан Гарос
Каролина Мухова е първата полуфиналистка на Ролан Гарос