НОВИНИ

Костадин Костадинов при президента: Предсрочни избори, важно е да имаме правителство преди началото на зимата

костадин костадинов президента предсрочни избори важно имаме правителство началото зимата
bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 28.06.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев започна консултации с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент. За разговори той посрещна представители на „Възраждане“.

Президентът Румен Радев заяви, че най-важната криза от всички е кризата на доверие. Решението на проблемите може да стане от силите, които носят доверието на гражданите. Затова е важно управлението да може да се базира на нови идеи, но и на политически опит, а всяка политическа сила да отстоява своята визия, но и да прави компромиси.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов поздрави президента за бързата реакция, което показва загриженост за ситуацията в страната. Костадинов призова за предсрочни избори, колкото по-скоро, толкова по-добре. България няма повече време за губене, каза Костадинов. Според него този парламент се е изчерпал, а предсрочните избори ще са като референдум за бъдещето на страната. Каза, че ако получат третия мандат, ще го върнат.

СНИМКИ: Десислава Кулелиева, БНТ

На разговори днес бяха още представители на "Има такъв народ" и "Демократична България".

Вчера на поканата на президента се отзоваха от ГЕРБ-СДС и ДПС. "Продължаваме промяната" и БСП отложиха консултациите докато не бъде приет бюджета на държавата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев се класира за основната схема на „Чалънджър“ в Троа
Адриан Андреев се класира за основната схема на „Чалънджър“ в Троа
Българка стана шампион по художествена гимнастика на САЩ
Българка стана шампион по художествена гимнастика на САЩ