НОВИНИ

КОВИД 19 блокира милиони ученици, нови мерки срещу вируса в Гърция и Италия

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
19:30, 05.03.2020
5622
Чете се за: 00:45 мин.
Общество

Разпространението на КОВИД 19 извади в принудителна ваканция около 300 милиона ученици по света. След Китай, Южна Корея и Иран, Италия е най-засегнатата държава - със 107 смъртни случая. Във Франция почина шести пациент. В Нидерландия броят на заразените нарасна двойно - до 82 случая. Гърция потвърди за 21 нови случая. Заразените са пътували скоро на поклонение до Израел и Египет.

Месец преди Великден Рим изглежда необичайно пуст. Училищата и университетите в Италия ще бъдат затворени до 15 март. Заради настъплението на коронавируса епископите решиха и тази седмица да не бъдат отслужвани литургии в църквите в северната част на страната.

Предполагаеми случаи на КОВИД 19 затвориха Църквата "Рождество Христово" във Витлеем.

В Южна Корея, където има над 6 000 случаи на заразата, съдебните дела започват да се провеждат във виртуална среда.

Първият смъртен случаи в Калифорния доведе до обявяване на извънредно положение в щата. За да се ограничи спадът на цените на петрола, страните от ОПЕК се споразумяха да намалят производството с 1,5 млн. барела на ден през второто тримесечие. Това е най-голямото свиване на производството от 12 години.

Неизвестните около коронавируса продължават да се трупат. В Хонконг беше регистриран първия случай на КОВИД 19 при куче порода померан, заразен от собственика си. Ветеринарите призоваха притежателите на домашни любимци да не прегръщат и целуват животните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивската полиция разби група за производство на фалшиви документи
Пловдивската полиция разби група за производство на фалшиви документи
Изграждането на водопровода за Перник стигна до града
Изграждането на водопровода за Перник стигна до града