НОВИНИ

Красимир Ципов: В момента тече сценарий България да бъде отклонена от своя европейски път

bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 10.07.2020
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Пред Министерски съвет са се събрали хора в подкрепа на правителството. За "Още от деня" Красимир Ципов, зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ, заяви: "Не протестираме, а провеждаме митинг в подкрепа на правителството, защото в момента тече сценарий България да бъде отклонена от своя европейски път.

През последните няколко седмици ставаме свидетели на различни събития, но те ясно показват един сценарий със своите сценаристи - това са провалените политици на прехода, това е президентът, който 4 години от мандата си доказа по един недвусмислен начин, че непрекъснато търси конфронтация. Тази конфронтация не е добре нито за държавата, нито за нейните граждани.

Той подчерта, че през следващите дни се очаква доста на да се случат и целта, според Ципов, е да не се случат.

На въпрос кой е сценаристът Красимир Ципов заяви, че "днес стана ясно какъв сценарий тече поне от няколко дни, кога президентът Радев беше откровен - когато онзи ден заяви, че трябва да бъде свалена охраната на няколко охраняеми лица или вчера, когато началникът на НСО поиска от органите на изпълнителната власт в лицето на МВР и на МО да осигурят военноморския флот и катерите на Гранична полиция на МВР да препречат достъпа до един плаж, който е публична държавна собственост?"

Ципов попита защо президентът Радев вчера не е поискал оставката на началника на НСО, а едва днес, когато стана ясно, че това е един сценарий за дестабилизация на държавата.

Охраната на Доган и Пеевски е професионален въпрос и се взема от висши професионални фигури в структурите в сектор "Сигурност" и политика не трябва да се търси по никакъв начин, категоричен беше Красимир Ципов.

За нов началник на НСО и как ще бъде съгласувана кандидатурата с Министерски съвет Ципов заяви, че и досега кандидатурите за началник и заместник-началници са били съгласувани формално - президентът е изпращал своето искане, то се оформяло по надеждния ред и се е връщало в Президентството за издаване на указ.

Ципов призова всички български граждани да не се позовават на провокациите, на провалените политици от прехода, които доказаха, че по никакъв начин не могат да управляват тази държава и припомни отново, че предстоят да се свършат много важни неща в държавата, като приемането ни в предверието на еврозоната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Витанов за Covid-19: Следващите 10 дни положението ще е неприятно (ОБЗОР)
Проф. Витанов за Covid-19: Следващите 10 дни положението ще е неприятно (ОБЗОР)
Доминик Тийм е първият финалист в собствения си турнир
Доминик Тийм е първият финалист в собствения си турнир