НОВИНИ

Георги Свиленски: Ахмед Доган не трябва да се охранява от НСО

bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 10.07.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Според БСП Ахмед Доган не трябва да се охранява от НСО, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в "Още от деня".

"Борисов управлява повече от 10 години България. Тези лица (Пеевски и Доган - бел. ред.) се охраняват също повече от 10 години, те не се охраняват от 4 години. Стана ясно каква е процедурата – изпълнителната власт предлага, а НСО изпълнява. Т.е. хората на Борисов – председателят на ДАНС, министърът на вътрешните работи, службите, казват кои лица са застрашени, а НСО е службата, която извършва физически охраната. Сега всеки чете Закона за НСО по собствен начин и иска да извлече своите дивиденти“, каза Свиленски.

Според него лозунгът "Мутри, вън!" вероятно ще върви до падането на правителството. Тази енергия, която гражданите показват, няма да спре без нищо, убеден е социалистът.


"Когато Иван Гешев казва, че политиците са корумпирани, къде е прокуратурата. Когато казва, че политици, смесили се с корупционни интереси, стоят на площада, той къде стои през това време. Къде е българската прокуратура, къде са осъдените политици", попита Свиленски.

Протестът е срещу мафията в управлението, срещу поругаването на държавността, категоричен е той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доминик Тийм е първият финалист в собствения си турнир
Доминик Тийм е първият финалист в собствения си турнир
България е приета в чакалнята на еврозоната
България е приета в чакалнята на еврозоната