НОВИНИ

Кристиано Роналдо и Пепе на прага на историята

Двамата приковават вниманието преди първия мач на Португалия от Евро 2024

кристиано роналдо пепе прага историята
bnt avatar logo
от БНТ
13:28, 18.06.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Португалия ще постави начало на своето участие на европейското първенство по футбол тази вечер. „Мореплавателите“ ще имат за съперник Чехия в мач от първия кръг в група F. Двама от състава приковават вниманието преди дебютната среща на португалците на Евро 2024.

Разбира се, единият е Кристиано Роналдо, който мечтае за още един европейски поход. Само няколко часа делят нападателя от това да се превърне в първия футболист в историята на европейските финали с шест поредни участия. Другият ветеран, който е на прага на историята, е Пепе. 41-годишният защитник е на път да стане най-възрастният участник на финалите на шампионата на Стария континент

Повече за мача между португалците и чехите, който ще се изиграе тази вечер на „Редбул Арена“ в Лайпциг, разказва нашият пратеник Бюлент Мюмюнов.

„Голям ден за Португалия, голям ден за Кристиано Роналдо. Нападателят ще се превърне в първия в историята с участие на шест поредни европейски първенства. Очаква се той да е титуляр днес. 41-годишният Пепе пък може да стане в най-възрастният футболист, играл на европейски футболни финали. Няма проблеми пред Роберто Мартинес, може да разчита на всичко най-добро в състава си. Проблемът при него по-скоро е на кои футболисти да заложи като титуляри и кои да остави на пейката“, започна той.

При чехите треньорът Иван Хашек, който все още е доста непопулярен за широката футболна аудитория, извежда отбора на това европейско след оставката на предишния треньор Ярослав Шилхави, който напусна треньора в навечерието на турнира. Контузеният в тима е Михал Садилек, който претърпя нелеп инцидент с трициклет преди началото на шампионата и аут за цялата надпревара. Атаката на отбора ще бъде водена от звездата на отбора Патрик Шик“, подчерта Мюмюнов.

Мачът между Португалия и Чехия ще стартира тази вечер от 22:00 часа БНТ 1 и БНТ 3 и на сайта BNTNEWS.BG/SPORT! Студийната ни програма започва в 21:00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Донски си осигури място във втория кръг на турнир в Южна Африка
Александър Донски си осигури място във втория кръг на турнир в Южна Африка
ИТН: За нас най-правилно е да има експертен кабинет, ГЕРБ видимо са достигнали до тази идея
ИТН: За нас най-правилно е да има експертен кабинет, ГЕРБ видимо са достигнали до тази идея