НОВИНИ

Курортът Албена очаква силен летен сезон

bnt avatar logo
от БНТ
08:45, 13.02.2022
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Силен летен сезон очакват в курорта Албена тази година. До момента за почивка там са се записали два пъти повече германци в сравнение с миналото лято. От комплекса разчитат още на българските туристи и семействата с деца, като тази година е помислено специално за грижите за най-малките.

Първите гости пристигат в Албена на 9 април. Те са от Германия и ще се настанят в един от хотелите на комплекса.

"Става въпрос за резервации, които са за по 21 дни тук, с включена балнеологична програма", заяви Велина Гюмова, старши мениджър продажби "Албена" АД.

През юни се очаква броят на туристите да се увеличи, за което говорят и програмите за чартърните полети на туроператорите. Както и миналото лято ще се разчита много на записвания на туристи в последния момент.

"Към момента вече наваксахме записванията от миналата година. Но се надяваме да бъдат много по-добри. Пак ще бъдат "Last Minute", но основните пазари като Германия, Австрия, Полша, Чехия да се завърнат и да запълнят основния контингент", допълни Велина Гюмова.

Направените досега резервации показват, че за момента туристите от Германия в морския курорт ще бъдат два пъти повече в сравнение с миналата година.

"Не сме наваксали 2019 година, имаме доста работа по тази схема на действие. Но така или иначе работим самостоятелно с две големи рекламни агенции - една в Германия и една в Австрия, със сериозни бюджети за самостоятелна реклама. Надяваме се това да повлияе положително на резервациите", добави Велина Гюмова, старши мениджър продажби "Албена" АД.

Българите отново са желани гости в комплекса, като този път има специални изненади за семействата с малки деца.

"В момента сме в преговори да направим в Албена допълнителни детски площадки, които са доста иновативни. За първи път ще ги видят в България. Захранват се с кинетична енергия", каза още Велина Гюмова.

Въпреки поскъпването на тока и храните, цените за почивка през това лято в курорта Албена остават непроменени.

Репортер: Деян Михайлов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мач за историята: Иснър и Опелка с рекорд за най-дълъг тайбрек
Мач за историята: Иснър и Опелка с рекорд за най-дълъг тайбрек
Опасен участък - над 400 шофьори са глобени в отсечка, в която трябва да карат с 10 км/ч
Опасен участък - над 400 шофьори са глобени в отсечка, в която трябва да карат с 10 км/ч