НОВИНИ

Лъч надежда за туризма: Първият полет чуждестранни туристи кацна на Летище Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
20:46, 26.06.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Бизнес

189 нидерландски граждани кацнаха на бургаското летище с първия чартърен полет за сезона. Първата организирана група чужди туристи на Черноморието ни се насочиха към хотели в Созопол, Обзор и Несебър. Днес стана ясно, че румънските власти препоръчват на сънародниците си да почиват в България, защото заболелите край морето са малко.

С полета от Амстердам у нас пристигнаха 189 пасажера. Те бяха посрещнати с подаръци и рози. На аерогарата ги посрещна министърът на туризма Николина Ангелкова.

Планираният полет на "Корендон", за който говорихме още преди 2 седмици, успя да се осъществи. И се надявам наистина да ни е на късмет и да започне активния летен туристически сезон по нашето Черноморие, каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

Следващите полети са утре. 4 полета имаме от "Bulgaria air" чартър. Непосредствено след това започват от Чехия, Словакия, Словения и вече влизаме в нормален режим на пристигане, каза кметът на община Бургас Димитър Николов.

Компанията, която обслужва линията Нидерландия - България, предвижда да я изпълнява 4 пъти седмично. Туроператори обявиха днес, че към момента се отчита спад от поне 50% на организираните туристи.

Повече от 3 месеца не сме летяли. България за нас е една от най-важните дестинации и веднага щом получихме информация, че тук е безопасно, ние веднага организирахме този полет, каза туроператорът Шурт Де Корт.

Някои от туристите споделиха, че идват за първи път в България и са я избрали, защото е сигурна дестинация за тяхната почивка.

Първите за сезона летовници бяха извозени с автобуси до Несебър и курорта "Слънчев бряг", където ще почиват. Те бяха запознати подробно и с правилата срещу разпространение на COVID-19, които се прилагат в България.

Автор: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минчев подписа с чешки гранд, Росицки с ласкави думи за играча
Минчев подписа с чешки гранд, Росицки с ласкави думи за играча
40 000 души са заразени за денонощие в САЩ
40 000 души са заразени за денонощие в САЩ