НОВИНИ

Ледена пързалка радва малки и големи в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
14:49, 26.11.2022
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Ледената пързалка в Русе събира все повече любители на кънките. Тя гостува на града за 5-и път и с всяка година расте броят на малките и големите кънкьори, престрашили се да правят пируети на леда. Скоро ще се появят и два щанда, които ще предлагат чай и лакомства. И макар да няма все още сняг, коледното настроение постепенно завладява крайдунавския град.

Сутрин от 10.00 до 21.30 ч. ледената пързалка в Русе посреща посетители. Събират се любители на кънките – някои с повече опит, а други – съвсем начинаещи, но упорити в желанието си да се научат.

Микаела Карагьозова стъпила на леда за първи път преди две години и тъй като много ѝ харесало, вече има собствени кънки. Съжалява, че в Русе няма покрита пързалка.

"Много ми харесва да карам и се опитвам да карам по-често. Но има (пързалка) само по Коледа… Празник е, защото през другото време нямаме възможност да караме", споделя Микаела Карагьозова.

12-годишният Анди Венциславов признава, че в началото малко се страхувал, но баща му го окуражил да се пусне от мантинелите.

"Забавно ми е тук, от миналата година идвам. Беше трудно в началото, но след няколко дена се справих", казва Анди.

А оказва се, че предварителната подготовка по русенските улици дава резултат.

"Първоначално бях карала ролери, което е почти същото, просто е на лед. Малко запецваш, но после, докато караш, то става плавно и славно", разказва Микаела Карагьозова.

Ако все още сте неуверени, на пързалката предлагат и помощници – пингвини и мечета. Също и кънки за тези, които нямат собствено оборудване. Както и съвети за безопасност към начинаещите кънкьори:

"Трябва задължително да носят ръкавици. Една шапка да сложат, хубаво е да си стягат добре кънките в глезените, да пазят глезените от контузии. На лед се пързаля много бързо, трябва да се съобразяват с останалите хора, които са на леда", съветва Кунчо Кунчев, управител на Общински пазари-Русе.

В съботните дни на декември организаторите обещават изненади за децата на ледената пързалка.

Репортер: Даниела Василева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фалит заплашва малките бензиностанции, ако отстъпката стане 1 лев
Фалит заплашва малките бензиностанции, ако отстъпката стане 1 лев
Над 30 тона отпадъци от мигранти събрали доброволци от горите на Странджа
Над 30 тона отпадъци от мигранти събрали доброволци от горите на Странджа