НОВИНИ

Очаква ни слънчев следобед, сняг през новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 26.11.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, в София - около 7°. Ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб и ще се ориентира от север.

През нощта ще бъде безоблачно, но от запад облачността ще започне да се увеличава. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, в София – около минус 2°.

Утре ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър, който ще понижи температурите и следобед се очакват стойности между 4 и 9 градуса, в София около 4°.

Ще е предимно облачно. Ще има валежи от дъжд в западната част на страната, а в Предбалкана и високите западни полета – от сняг.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд значителна, с валежи от дъжд предимно по южното крайбрежие. Ще духа умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Облачно време и в планините. В следобедните часове в масивите от Западна България ще има валежи, предимно от сняг. Там ще духа умерен югозападен, а на изток североизточен вятър.Температури ще се понижат и в курортите следобед се очакват стойности между минус 3 и 0 градуса, на Банско – около 3°.

Облачно ще бъде времето и на Балканския полуостров. В западната половина ще има валежи от дъжд, в планинските райони от сняг. Валежи от дъжд ще има и в Северозападна Франция, страните от Бенелюкс, на Британските острови, както и на много места в Източна Европа, а на Скандинавския полуостров валежите ще са предимно от сняг.

У нас в началото на новата седмица температурите още ще се понижат. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на места и от сняг. В средата на седмицата дневните температури временно ще се повишат с градус-два. През следващите дни обаче ще бъде ветровито и с валежи от дъжд и сняг, а температурите отново ще тръгнат надолу.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу безводието: Жителите на Омуртаг блокираха главния път София-Варна
Протест срещу безводието: Жителите на Омуртаг блокираха главния път София-Варна
Даниел Иванов-Аоияма с осмо поражение във Фукуока
Даниел Иванов-Аоияма с осмо поражение във Фукуока