НОВИНИ

Левски излиза в търсене на положителен резултат при гостуването си на Апоел Беер Шева

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:24, 10.08.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
левски излиза търсене положителен резултат гостуването апоел беер шева
Слушай новината

Отборът на Левски единствени от столичните клубове успя да прескочи втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите, отстранявайки северномакедонския Шкупи, но в следващата фаза препятствието пред "сините" изглежда далеч по-голямо - израелския Апоел Беер Шева.

Българският тим пристигна в Израел вчера с известно закъснение заради проблеми с полета, което, за щастие, не повлия по никакъв начин на пресконференцията на старши треньора Николай Костов или официалната тренировка на тима преди двубоя тази вечер.

Наставникът на "сините" похвали състава на Апоел Беер Шева за стила, който практикува, но въпреки това бе категоричен, че очаква равностоен мач, от който целта на Левски е да си тръгне с добър резултат.

Лошата новина за българския тим е, че няма да може да разчита на двама ключови футболисти в отбраната в лицето на Кристиан Димитров и Жереми Петрис. Двамата са контузени и изобщо не пътуваха за Израел с останалата част от отбора.

Въпреки тяхната липса обаче в Левски ще се надяват да продължат с успешното си начало в евротурнирите през този сезон и също така да запазят 100-процентовия си актив срещу отбори от Израел. Историята до този момент помни един единствен случай, в който "сините" са се изправяли срещу отбор от тази страна и той идва през сезон 2003/04, когато българите елиминират с общ резултат 5:0 Апоел Рамат Ган. Трябва да споменем обаче, че това е едва първият от общо два случая, в който тимът от Рамат Ган играе в европейските клубни турнири.

Апоел Беер Шева също може да се похвали с перфектен баланс срещу български отбори - два сблъсъка, две елиминации. В първия случай израелците отстраняват Лудогорец в квалификации в Шампионската лига през сезон 2017/18 след успех с 2:0 в първия мач у дома и загуба с 1:3 във втория. Тогава обаче, по силата на правилото за голове на чужд терен, "повелителите на камилите" продължават напред. През сезон 2021/22 тимът от Беер Шева пък беше историческият пръв съперник на Арда Кърджали в Европа, но сблъсъкът завърши с категоричното 6:0 общ резултат в полза на израелците.

Първият двубой между Апоел Беер Шева и Левски е тази вечер от 20:30 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наклонената кула в Пиза празнува 850 години
Наклонената кула в Пиза празнува 850 години
След ареста на кмета на Генерал Тошево - граждани излязоха на протест
След ареста на кмета на Генерал Тошево - граждани излязоха на протест