НОВИНИ

Левски не даде шансове на Монтана в първия дуел помежду им от четвърфиналния плейоф в НВЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:46, 04.04.2023 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
левски даде шансове монтана първия дуел помежду четвърфиналния плейоф нвл
Слушай новината

Отборът на Левски стартира участието си в плейофите на волейболното първенство с убедителен успех с 3:0 (25:17, 25:19, 25:18) срещу тима на Монтана в среща, която се игра в столичната зала "Левски София".

Момчетата на Николай Желязков, които приключиха редовния сезон на 2-а позиция не оставиха никакви съмнения в превъзходството си на игрището и напълно заслужено се поздравиха с чиста победа.

И в трите гейма "сините" успяваха рано-рано да се откъснат в резултата и впоследствие контролираха преднината си, като единственият по-напрегнат момент за тях дойде в края на втората част. Тогава, домакините водеха с 19:13, но позволиха на монтанчани да се доближат само на една точка от тях при 19:18. Все пак до изненада не се стигна, след като волейболистите на Левски спечелиха шест от следващите седем точки, за да сложат и точка на спора в гейма.

Венислав Антов стана най-резултатен за победителите със своите 18 точки, а по 10 реализираха Алехандро Торо и Владимир Гърков. За гостите пък Илиян Преспов се отчете с 9 пункта.

Реваншът между Левски и Монтана в северозападния град е в петък (7 април) от 18.00 часа , а при нов успех Левски ще си гарантира място в полуфиналите на НВЛ при мъжете. Победа за монтанчани пък ще означава, че сблъсъкът трябва да да бъде решене след трети решителен мач, който ще се проведе в зала "Левски София".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър стартира в плейофите с чист успех срещу Берое
Хебър стартира в плейофите с чист успех срещу Берое
Баскетболен отбор за първи път ще ни представя на Летните игри на Спешъл Олимпикс
Баскетболен отбор за първи път ще ни представя на Летните игри на Спешъл Олимпикс