НОВИНИ

Левски победи Крумовград с гол в добавеното време

Отборът на Левски победи с 1:0 като гост Крумовград в среща от 34 кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата реализира Вендерсон Цунами, който беше точен в добавеното време на срещата.

Крумовград - Левски Цунами
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:57, 22.05.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Левски нанесе първа загуба на Крумовград от началото на годината, стигайки до победа с 1:0 като гост в двубой от предпоследния пети кръг в плейофната фаза в първата шестица в Първа лига. Единственото попадение в срещата реализира Вендерсон Цунами във втората минута на добавеното време. Така столичани регистрираха втора поредна победа в шампионата и продължават да са четвърти в класирането с 61 точки. Крумовград е шести с 49.

Срещата бе историческа, тъй като за първи път жена, в лицето на Християна Гутева, ръководи двубой от българския футболен елит при мъжете като главен съдия. Преди първия съдийски сигнал тя получи специални подаръци от двата клуба, както и от БФС.

Двубоят започна по-силно за състава на Левски, който още в четвъртата минута уцели греда. Евертон Бала шутира силно от около 20 метра, но топката се отби в напречната греда на вратата, пазена от Янко Георгиев.

В 11-ата минута домакините отговориха с добра атака отдясно. Серкан Юсеин центрира към Александър Колев, който свали към Ренан Арияш, чийто завършващ изстрел обаче бе неточен.

В 28-ата минута гостите отново бяха много близо до откриващо попадение. Патрик-Габриел Галчев получи пространство в противниковата половина и стреля опасно от дистанция, но Янко Георгиев успя да отклони топката с върха на пръстите си и тя за втори път в мача срещна напречната му греда.

Девет минути след началото на второто полувреме Галчев отново пробва късмета си с шут от далечно разстояние, но този път право в ръцете на Георгиев.

В 80-ата минута столичният тим пропусна още една отлична възможност за гол. Цунами се извиси на границата на вратарското поле при центриране от пряк свободен удар и засече с глава, но Янко Георгиев показа добър рефлекс и парира.

Във втората минута от добавеното време на срещата обаче капитанът на Левски все пак реализира попадение.

Защитата на Крумовград отново не действа добре след центриране от ъглов удар от ляво на Патрик Мислович и Кристиан Димитров стреля с глава в гредата, но при добавката Цунами успя да реализира с глава от близка дистанция, за да донесе успеха на своя тим.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аварийните екипи реагират на сигнали след проливния дъжд и градушката в София
Аварийните екипи реагират на сигнали след проливния дъжд и градушката в София
Нашите ценности са нашият морален компас във времена на изпитания, заяви Радев в Рим
Нашите ценности са нашият морален компас във времена на изпитания, заяви Радев в Рим