НОВИНИ

Левски победи Локомотив София в столичното дерби след зрелищен обрат

"Сините" вкараха шест гола, макар да изостанаха в резултата

Милен Костов
от Милен Костов
23:18, 20.07.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Левски
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Левски победи Локомотив София с 6:1 в столично дерби от първия кръг на Първа лига. "Сините" допуснаха гол в 5-ата минута, но стигнаха до обрат.

Срещата започна по желания начин за "железничарите", които откриха резултата в 5-ата минута. Анте Аралица даде аванс на домакините на стадион "Локомотив", след като бе изведен сам срещу вратаря в наказателното поле от Селсо Рапозо.

Гостите обаче успяха да се мобилизират и до края на първото полувреме показаха истинското си лице. Лятното попълнение Александър Колев откри головата си сметка за тима и изравни резултата. Нападателят засече с глава центриране в наказателното поле на друг новодошъл в клуба - Майкон.

В 21-ата минута играчите на Станислав Генчев стигнаха до обрат. Алдаир Невеш започна пробив от центъра на терена и завърши атаката с голов изстрел.

В добавеното време на първата част Джауад Ел Джемили се разписа на два пъти в рамките на 134 секунди. Първо 21-годишния футболист стреля в лявата греда, след което топката се върна в краката му и не сгреши при втория си опит. В следващата атака испанецът остана непокрит и удвои головата си сметка с плътен шут.

Второто полувреме бе белязано от поредица прекъсвания на играта. Феновете на двата отбора запалиха заря и факли, а един от осветителните стълбове на стадиона угасна. Въпреки това Левски намери време за голове в добавеното време.

Карлос Охене записа името си сред голмайсторите, след като открадна топката и се озова очи в очи с противниковия страж. Резервата Мустафа Сангаре дебютира за "сините" с гол

Левски оглавява класирането заради по-добрата си голова разлика. Локомотив София заема последната 16-а позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жега в Испания: Температурата във Валенсия достигна 44 градуса
Жега в Испания: Температурата във Валенсия достигна 44 градуса