НОВИНИ

Левски удари Шкупи насред Скопие и взе два гола аванс преди реванша

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:58, 27.07.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Левски удари Шкупи насред Скопие и взе два гола аванс преди реванша
Слушай новината

Отборът на Левски стартира с успех участието си в Европа през този сезон, побеждавайки с 2:0 като гост македонския Шкупи в първа среща между двата тима от втория предварителен кръг на турнира Лига на конференциите.

За съжаление, двубоят на "Тоше Проески Арена" беше съпътстван и от инциденти, като през деня български привърженици бяха нападнати в един от кварталите на Скопие, вследствие на което един от тях е бил наръган с нож и откаран в болница.

Иначе по време на самия мач главният арбитър Давид Фуксман от Израел също спря играта за кратко заради провокация от трибуните.

В крайна сметка на игрището и двата тима не успяха да покажат най-доброто от себе си, тъй като теренът беше в много лошо състояние, но въпреки това Левски направи необходимото, за да си тръгне като победител.

Двубоят започна равностойно, като първото сериозно положение бе на сметката на домакините в 28-ата минута, когато Михал Пинтер стреля опасно с глава, но Пламен Андреев спаси.

Само две минути по-късно пък "сините" откриха резултата. Рикардиньо бе намерен с дълго подаване в наказателното поле на домакините, а неговият опит за удар се превърна в асистенция за Уелтън, който отблизо беше точен за 1:0.

В края на първата част Шкупи можеха да стигнат до изравнителен гол, но бранителят Кристиан Димитров се отчете с много важна намеса в защита, изчиствайки топката от голлинията.

След почивката домакините бяха малко по-активният от двата отбора, но въпреки това Левски издебна своя миг и в добавеното време на срещата Марин Петков центрира от ъглов удар, Асен Чандъров отклони топката и отблизо Роналдо реализира втория гол за българския тим.

По този начин момчетата на Николай Костов стигнаха до победа с 2:0 и направиха много важна крачка към продължаване напред в Лигата на конференциите. Реваншът на стадион "Георги Аспарухов" е следващия четвъртък (3 август).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След цяла нощ заседание депутатите приеха държавния бюджет
След цяла нощ заседание депутатите приеха държавния бюджет
Женският национален отбор по волейбол до 19 год. отстъпи на Китай в първия си мач в приятелски турнир в София
Женският национален отбор по волейбол до 19 год. отстъпи на Китай в първия си мач в приятелски турнир в София