НОВИНИ

Локализирано е местоположението на изчезналия сноубордист

bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 23.03.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Локализирано е вероятното местоположение на изчезналия в Рила сноубордист. Сигнал показва, че той е бил затрупан от лавина. Красимир Стоянов от Пистовата спасителна служба съобщи, че са минимални шансовете той да е жив.

Локацията на сноубордиста е установена чрез координатите на мобилния му телефон, който вчера през деня даваше свободно, но никой не вдигаше. Място e определено едва през изминалата нощ.

Ръководителят на Пистовата спасителна служба Красимир Стоянов обясни, че шансовете той да бъде открит жив са много малки.

Десетки планински спасители и кучета претърсиха голям периметър, включително и района около падналата лавина, където се предполага, че се намира сноубордистът.

"Няма причина да жертваме живота на много хора за една кауза, която от наша гледна точка е с предизвестен край. Един малък екип от хора ще огледаме точното място, за да може да преценим кой ден, съобразно прогнозите, които синоптиците ни дават, да подновим акцията", заяви още Красимир Стоянов.

Той поясни, че днес опасността от лавини в Рила е от трета степен, времето е опасно и е препоръчително туристите да не излизат в планината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4467 са новите случаи на коронавирус, 24% са положителните проби
4467 са новите случаи на коронавирус, 24% са положителните проби
Слънцето ще се покаже в следобедните часове
Слънцето ще се покаже в следобедните часове